U Vinkovcima se oduvijek igrao atraktivan mali nogomet. Tamo još s početka osamdesetih te devedesetih godina prošloga stoljeća Vinkovčane su oduševljavali ponajprije vrsni individualci, a potom i cijele momčadi.
Ekspanzijom futsala početkom 2000-ih, u gradu se osnivaju, ali i gase prvi malonogometni klubovi i malonogometne lige.

MNK Vinkovci je osnovan  2005. godine i već u svojoj drugoj natjecateljskoj sezoni postaje prvak i osvajač kupa Druge HMNL-e skupine istok gdje kroz kvalifikacije biva zaustavljen tek na korak do prve lige. Seniori su ukupno tri puta osvajali naslove u prvenstvu 2. HMNL istok i isto toliko puta igrali kvalifikacije za prvu ligu. Dva puta su osvajali i Kup regije istok, a još tri puta su bili u finalu kupa.
Veliki uspjeh klub ostvaruje u juniorskoj konkurenciji gdje u sezoni 2009-2010 osvaja naslov viceprvaka Hrvatske, a još nekoliko puta se kao prvak istoka plasira na državnu završnicu gdje među ostalim osvaja visoko jedno treće i jedno četvrto mjesto.

Uz promicanje malog nogometa (organiziranje turnira i liga) klub djeluje i humanitarno, a uz seniorsku i veteransku  konkurenciju, uspješno se u sklopu svoje škole futsala radi i sa mlađim dobnim kategorijama (kadeti i juniori) iz kojih je nekoliko naših igrača nosilo i reprezentativni dres selkcija U-19 i U-21.

Posebno smo ponosni i na našu vrlo uspješnu žensku selekciju koja igra prvu ligu. Sve navedeno čini Vinkulju najuspješnijim klubom u našoj županiji.
Cilj kluba je nastaviti vinkovačku malonogometnu tradiciju i biti u vrhu malog nogometa ovoga dijela Hrvatske. Pokušati se plasirati u prvu ligu te i dalje stvarati kako u mlađim dobnim uzrastima tako i u seniorskoj konkurenciji reprezentativce.

Klub je u svojim počecima trenirao na kultnom igralištu na Lokosima. Danas trenira i odigrava utakmice u svom malonogometnom domu, vinkovačkom hramu malog nogometa sportskoj dvorani na Lapovci.

Godina osnivanja:2005.
Boja kluba: svijetlo-plava
Sportska dvorana na Lapovcima, kapacitet 700 gledatelja

Predsjednik kluba: Miron Veselčić (099321 39 82)
Dopredsjednik kluba: Davor Dukić (098 328 808)
Dopredsjednik kluba: Mijo Mihić
Adresa: A.B.Šimića 23. 32100 Vinkovci

www.mnk-vinkovci.hr
e-mail: mnk.vinkovci@gmail.com

MB 1993585   OIB 95484380921
Erste banka: IBAN HR 88 2402006 – 1100446857