Posted inKadeti

MNK Brod 035 4:1 (1:1) MNK Vinkovci – Učilište Studium

Mnk Vinkovci / Posted on / Komentari isključeni
KADETI 2021/22
Prije svega slika i prilika Hrvatskog nogometnog saveza je “gospodin” Hrvoje Orešković sudac koji tokom utakmice tribinama pokazuje srednji prst! Ni manje ni više, službena osoba prema tribini pokazuje srednji prst i nakon toga u međusobnom koškanju našem igraču daje crveni karton, a protivničkom igraču niti opomenu! Isti sudac je u Slatini juniorima poništio dva regularna gola i nakon utakmice izjavio, citiramo: ,,Jebiga, sjebo sam.” Naravno takse i putni troškovi su uredno isplaćeni.
Jedan od najgorih sistema natjecanja mlađih kategorija otkada natjecanje postoji odigran je ove sezone.
 
U kadetsko natjecanje je prijavljeno 9 klubova i nakon odigranog regularnog dijela prvenstva odnosno 9 natjecateljskih kola formirana je nova liga koja uključuje 6 prvoplasiranih ekipa u takozvanu “Ligu za prvaka”. Jedan od klubova je odustao od natjecanja pa je umjesto njega ušao “prvi ispod crte”. Sve bi to bilo regularno da, pazite sada, svi klubovi nisu drugi dio sezone počeli s 0 bodova. Tako da su nakon 9 odigranih kola jednak broj bodova imali i prvoplasirana i šestoplasirana ekipa, a samim time i jednake šanse za playoff. Nakon 9 kola, nakon svih odigranih utakmica, potrošenog novca i vremena sve to ide u zaborav i krećemo od 0 i igramo nove utakmice koje odlučuju o daljnjem raspletu situacije.
Mali broj utakmica donosi i mali broj bodova što samo po sebi znači i manje prostora za kiks, a ukoliko se dogodi ozljeda nekih igrača jednostavno si primoran najvažnije utakmice odigrati bez njih, a bodovna prednost koju si stekao je nestala jednom odlukom.
 
Na upit o izmjeni sustava određeni klubovi (naravno oni kojima to ide u korist) nisu se udostojili ni očitovati ali to je njima na čast.
Čvrsto vjerujemo i nadamo se da se ovakve stvari više neće događati te da klubovi i treneri zajedno s igračima više neće ispadati budale i trošiti vrijeme, novac i dobru volju na ovakve gluposti.
 
Ovim porazom oprostili smo se od kadetskog natjecanja i mlađih kateogrija gdje smo nažalost ostali bez završnice iako su na početku ambicije bile velike…
 
SAMO VINKULJA MOJA NAJDRAŽA!