Posted inJuniori / Kadeti

Novu sezonu otvaraju juniori i to već u petak

Mnk Vinkovci / Posted on / Komentari isključeni

Novu sezonu će otvoriti juniori i to već u petak gostovanjem u Slatini kod istoimenog domaćina.
Kadeti svoj put otvaraju u Županji protiv ekipe Futsal Olimpijac.
Ove sezone očekuje nas nekoliko novih i različitih stvari u odnosu na prethodne. Od ove sezone nema klasične “turnirske” završnice. Tri prvoplasirane ekipe nakon jednokružnog sustava odigravanja plasirat će se u nacionalnu ligu (1.HMNL za juniore/kadete) koju će činiti 10 najboljih klubova u državi te ćemo nakon toga saznati tko će biti ovosezonski pobjednik prvenstva Hrvatske.

Zanimljivo je da već prije prvog kola imamo i prvo odustajanje. Ekipa NG Unitas odlučila je nekoliko dana prije početka kako ipak neće sudjelovati u juniorskom natjecanju te na taj način već u startu zakomplicirala prvenstvo. Naime, svi klubovi sudionici ovim odustajanjem prije početka prvenstva odigrati će 10 umjesto 11 kola koliko su trebali. Na taj način nekoliko klubova će imati 6 domaćih utakmica dok će neki odigrati samo 4 domaće utakmice i čak 6 gostujućih. U jednokružnom sustavu natjecanja 2 domaće utakmice su i više nego velika prednost, a ulog je itekako velik, plasman u nacionalnu ligu. Nažalost naš klub je jedan od tih koji će ove sezone u juniorskom natjecanju odigrati 4 domaće i 6 gostujućih utakmica te im je na taj način već otežan put zbog manjka sreće (ili manjka ozbiljnosti određenih klubova i ljudi ali to prepuštamo drugima na presudu). Možemo službeno reći da nam se vratio futsal na istoku.

Unatoč svemu, naši juniori će dati sve od sebe da već u petak upišu prvu pobjedu i prvi trobod i na najbolji način započnu svoj ovosezonski put.

SAMO VINKULJA!